onsdag 29 december 2010

..Före jul..luciatåg sonens o dotterdotters,varit m sonen o dottersonen i skolan..julpyntat och JUL 2010
















Var med SONEN,10 i skolan 8/12 -roligt,spännande se hur han har det, är populär och jobbar bra,sköter sig exemplariskt säger fröken. Åt med dem. Raster.. snö.. ROLIGT vara med ! Nu går han i 4 an.
16/12 var jag med DOTTERSONEN,7,i ettan..såå roligt se hur han har det.Han har ju samma fröknar som sonen hade i 1-3 an,så i våras hade sonen dem, nu dottersonen. De känner igen mig som Olivers mamma och som Theodors mormor. SÅ ROLIGT!
Åt julbord då. Theodor lekte o grävde ivrigt i snön på rasterna.Jag var med,och hann m fika m fröknarna med.

Julstädat,julpyntat,klätt granen och har gjort skinka,sallad,knäck m m
Härligt känsla när det är klart!

Var på sonens LUCIA i kyrkan på morgonen 13 december..levande ljus hade lucian i sin krona..de sjöng så vackert och vi stolta såg på -mamma,pappa,syster,syskonbarn,mormor,morfar,farmor. Kul för sonen att många kom!

Luciafika här efter för våra föräldrar..med hembakt. Mysigt.

Dotterdotter hade LUCIA 15 december, så söt som lucia.. våfflat hår, de var duktiga,bara fem år o sjöng,spelade upp låtar som teater m m.

Var på JULBORD 11/12,jag och sambon,gott,och Svenne Rubins sjöng,spela o underhöll till!

Var på riktigt JULBORD igen 19/12..sonen fick äta julbord ute för första gången,han ville det..såå gott! Vi njöt av maten,stämningen och så fick sonen julpyssla efter maten där.


JULAFTON blev bra..
vaknade,sa GOD JUL till sonen och kramades, sen öppnade han julklapp..vi åt julgröt,kaffe.

Åkte sen till vår älskade,saknade son och bror Emil
i 17 minus, kallt,snö,vackert...men smärtsamt..m ljus,vackra,varma som vi tände och jag slets sönder inuti mig..gör SÅ ONT..
han älskade julen..Var bästa Tomten till de mindre..*så svårt*..kan aldrig förstå..
Skrev varma JULHÄLSNINGAR på ljusen och mååånga röda hjärtan..målat på..*älskar honom*..
SAKNAR EMIL !

Sen hem,tysta..

...hemma satte vi på kaffe o glögg,(julfika)o skalade potatis,mååånga,i största kastrullen..sen kom Josefin,barnbarnen och min bror,som för första gången inte (!) hade butiken öppen utan kom till oss tidigare..roligt.
Vi pratade,julfikade och Theodor och My fick öppna sina klappar,(åkte ju sen till sin farmor en vecka)..stråålade av glädje!
My hade korkskruvslockar och rosa mjuk klänning,och Theodor hade skjorta och tuppkam.. Oliver hade skjorta..finklädda..
Resten kom,sönerna Tobias och Sebastian,Annica,min farmor, mamma, pappa och så myste vi i soffan framför julgranen med julklapparna tätt, såg KALLE ANKA OCH HANS VÄNNER ÖNSKAR GOD JUL *ett måste*..och njöt av julaftonen,
en tradition sen så länge vi kan minnas..samtidigt satte vi på potatis,julkorv på spisen..så MYSIGT! JUL! SAMVARON! TREVLIGT!
Sen kom barnbarnens pappa
de skulle åka..kramades.
ÅT JULMIDDAG..mums..varmt,gott,mysigt,många tända ljus..årets mysigaste stund kan jag tänka..

Tomten kom inte, första gången på år..sonen delade ut klapparna (det gjorde syskon med förr)..och nöjda verkade allihopa över sina klappar..

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!

1 kommentar: