torsdag 26 november 2009

Sonen hemma,på akuten med honom och vaccinering för två av stora barnen

Sonen har haft feber sen i söndags som pendlat mellan 37.8-38.9 grader. Varit hemma från skolan hela veckan,kanske han kan gå i morgon..
I måndags hade de visst vaccinerat deras skola,treorna till sexor..jaha..vi som velat få skyddet hela hösten..ja ja..pratade med skolsyster,idag vaccinerades sexåringarna,ettorna,tvåorna..skulle få då om han är frisk,men det är han inte,inte heller dottersonen som skulle få sin spruta idag.

Igår vaknade sonen med pip,rosslade illa och svårt svälja,andas..orolig..ringde VC,som ringde upp senare,efter jag gett honom het choklad på kakao,socker,honung,vatten..som lättade lite..men inte helt.."Åk in" rådde sköterskan oss efter att hört honom,så ska han inte behöva ha det!
Vi åkte ju in,akuten..och de tog in oss på infektion..huuaa..direkt..sen kom sköterskor,läkare med plastskydd,handskar,munskydd..mätte syresättning i lungorna (som var bra!) och tog prover,för svininfluensa med,samt fick han cortison,sen inandas en rök två gånger,läkaren sa att han har KRUPP (eller falsk krupp,som min älste son hade som liten),förvånad..ja men det rosslar ju så hemskt (minns),och fick råd.. hade utlösts av virus.. svar på om det är svininfluensa idag -om hon ringer..har inte ringt än.(vill inte att hon ringer),
vi mår ok,idag inga symptom och sonen är feberfri för första gången sen söndag.

Igår köpte vi PIZZA efter sjukhuset..sonen ville det,och vi tog med starka jalapenos/pepperoni på..mums..

Idag har två av barnen,sonen,20,tagit sprutan mot influensan för första gången,- ringde,har fått det samtidigt som annan spruta för resa utomlands,och han var i Tyskland dagen innan och kom nära en som svettades,nyste,hostade vidrigt.. nära dem..ush - hemskt..han fick sprutan idag,dagen efter..lät positiv,älskade unge,att han i af tagit den fast risk för utsatthet finns..
och tösen,23 ½ tog sin andra idag,tillhör riskgrupp.

Nu ska vi bara vara..ta det cool och tänka positivt..försöker!!!!Min älskade älste son,27 ½har arbetat natt och åkt bil till Norrland sen,kanske framme nu,med en kompis.Han ringde mig igår,så underbar,vill bara ((kraama om)) honom,ja allihopa mina äälskade barn och barnbarn.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att lillkillen håller sig frisk nu...och att han slipper ha den hemska hostan!!
    Skönt att ha helg nu...passa på att vila och mysa mycket nu!!
    Jag ska iväg med jobbet och kolla in Ugglas revy här i stan...alltså Magnus Uggla =)

    Ha en fin helg
    KRAMAR

    SvaraRadera
  2. Krya på dig Oliver!!! Låter inget kul. Alex har hosta men det är en vanlig förkylning han har. Vi är inte vaccinerat; får se om familje-doktorn vi ska på i Januari, rekommendera det. Vi kan inte få vaccinen utan sjukvårdförsäkring; och den gäller 1/1 -10.

    KRAMIS!

    SvaraRadera